Scotia, unde barbatii poarta fuste

Cu siguranta ati auzit multe despre Scotia, ati vazut poze mistice, despre locurile incredibil de frumoase, despre regatul whiskey-ului, unde regasiti cultura celtica si diverse casteluri. Oriunde ati merge va veti intalni cu castele in diverse forme, fiecare fiind casa unei istorii, unei legende. Turistii care doresc sa aiba amintiri nu doar memorabile, dar care pot fi aratate si pentru alte persoane, trebuie doar sa faca cateva poze, despre acest loc impresionant. Fotografii, pot de asemenea sa traiasca pentru serviciul lor, fotografiind cladirile, castelele si golfurile. Un castel de neratata pentru cei care cred in spirite, este castelul Glamis, despre care se spune ca ar fi bantuit.

Nessie este monstrul din lacul Loch Ness, care poate fi regasit de asemenea in Scotia. Legenda monstrului a inceput in anul 1933, cand au fost prezentate diverse poze publicului larg, prin intermediul ziarelor. De-a lungul timpului au fost mai multe incercari pentru gasirea monstrului, insa toate in zadar. Ultima incercare a avut loc in 2008, insa toate eforturile depuse s-au dovedit a fi inutile, deoarece nici urma lui Nessi nu a fost gasit.

Tara este simbolul a diverselor lucruri, printre care si whiskey, care in limba celtica inseamna “apa vietii”. Acesta a inceput sa fie produs pe acest taram, inca din anii 1405 si 1496. Scotia, pentru a putea proteja traditia de a produce whiskey-ul a patentat termenul “Scotch”, acesta ajutand si turistii de a stii, care este whiskey-ul autentic.

Un alt simbol interesant pentru mai multi turisti constituie barbatii in fusta, cu un model in carouri. Kilt-ul este o piesa vestimentara autentica scotiana, care in trecut era folosit de catre barbati de a proteja pantalonii de catre umezeala. Acesta in prezent este folosit doar la evenimente speciale. Culoarea si modelul este diversa in functie de clan.

Scotia v-a ramane mereu o tara des vizitata de catre turisti, un loc plin de mistere si legende, pe care trebuie sa-l vedeti cel putin odata in viata.

Recomandari